3. Uluslararası İş ve Ekonomi Kongresi (ICABE International Congress Advances in Business and Economics)

3.Uluslararası iş ve ekonomi kongresi 27-28 Nisan 2016 Tarihinde Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinin ev sahipliğinde yapıldı. Geçtiğimiz yıl Los Angelesta düzenlenen kongreye bu yılda yurt içi ve yurtdışından bir çok katılımcı ilgi gösterdi. Şu ana kadar yurtdışından kabul edilen tebliğler arasında Amerika, İngiltere, Çin, Malezya, İran, Kanada ve Ürdün gibi ülkelerden katılan akademisyenler bulunmaktadır. Kongrenin program başkanı Doç.Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman işlenecek konuların, özellikle iş dünyasında son dönemlerde yaşanan işletme ile ilgili gelişmeler ve bunların şirketlerin büyümelerine yönelik çözüm önerilerinin olduğunu belirtti. Bunun dışında örgütsel davranış, stratejik yönetim, iletişim gibi konularda da tebliğler sunuldu. Kongrenin Türkiye Dönem Başkanlığı’nı İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nuran Cömert ve Yönetim Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ugur Yozgat yürüttü. Dünyaca ünlü yönetim gurularından Xaviar Cartana kongrede konuşma yaptı.  Kongreye sadece akademisyenler değil iş dünyasından da bir çok profesyonelin ilgi gösterdi. Kongrenin sponsorlarından Hafiz Mustafa Tatlıları Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Emre Ongurlar ve Praktiker Türkiye Ortağı Sn. Hasan Yalçın’a plaket takdim edildi.