Sosyal Sorumluluk Projeleri

1. Sıfır Atık Bilgilendirme Proje Grubu (2019)

Üniversitemiz ve İŞKUR iş birliği ile fakültemizde Sıfır Atık Bilgilendirme çalışmaları yürütülmüştür. Farklı üniversitelerden gönüllü öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen proje detayları proje instagram hesabında yer almaktadır. @sifiratikmarmaraisletme

2. Türk Böbrek Vakfı Konferansı: Böbrek Sağlığı için Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri Hakkında Konferans (2016)

Böbrek sağlığınız için beslenme ve hayat tarzı önerilerinin sunulduğu bu önemli konferansa öğrencilerimiz ve personelimiz katılım sağlamıştır.

3. MÜ İşletme Fakültesi İşaret Dili Korosu Projesi (2016)

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Fakültemiz İşaret Dili Korosu yıl sonu gösterisini gerçekleştirdi. İşletme Bölümümüzde üçüncü sınıfta yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Zübeyde ÖKTEM'in büyük çabaları ile hayata geçen projede, fakültemiz İşletme Bölümü öğrencilerinden oluşan işaret dili korosu, 20 Mayıs 2016 tarihinde, Bakırköy İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte mini bir konser verdi. İşaret Dili kullanımını ve bu konudaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu güzel projeye destek olan Bakırköy Belediyesine, koromuzun eğitmeni Sayın Ayşe Muhterem AYDOĞDU'ya, projede emeği geçen öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Zübeyde ÖKTEM'e teşekkür ediyoruz. Fakültemiz İşaret Dili Korosunda yer alan öğrencilerimizin isimleri aşağıdadır. Kendilerine bize yaşattıkları gurur için teşekkür ediyoruz. Etkinlik fotoğraflarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

4. Sogla Akademi ile ortaklaşa yapılan Sosyal Girişimcilik Projesi (2016)

Detaylı bilgi için tıklayınız.
 
İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü 1. Sınıf öğrencileri "sosyal girişimcilik" projelerinin ilk çalıştayını TAK (Tasarım Atölyesi Kadıköy) 'da hocaları ve Sogla Akademi eğitmenleri ile gerçekleştirdiler. 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne odaklanarak, sosyal fayda yaratmanın ilk adımı olan tasarım odaklı düşünme sürecini ve saha araştırmasını başarıyla tamamladılar. Atölye çalışmaları dönem sonuna kadar devam edecek. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

5. Suistimal Farkındalık Seminerleri – Üniversite Buluşmaları (2015)

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 "Çalışan Suistimallerinin Şirketler Üzerindeki Etkileri İle Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Çözüm Önerileri" başlıklı panele ACFE Türkiye'den Fikret Sebilcioğlu, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nejat Bozkurt, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Dr. Erhan Akgün, TAV Havalimanları Holding'ten Altuğ Koraltan ve Hergüner Bilgen Özeke Hukuk Bürosu'ndan Kayra Üçer panelist olarak katıldı. Panelin açılış konuşmalarını Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert ve ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yılmaz yaptı. Bilindiği üzere Association of Certified Fraud Examiners (ACFE)'nin 2014 yılı küresel suistimal çalışması, bir şirketin her yıl gelirinin %5'ini suistimal nedeniyle kaybettiğini ve bu verinin 2013 dünya gayri safi hasılası ile karşılaştırıldığında, suistimale bağlı olarak yaklaşık 3,7 trilyon dolarlık küresel bir kaybın olduğunu göstermektedir. 21. yüzyılın en önemli ekonomik suçlarından biri olan çalışan suistimalleri (hileli finansal tablolar, şirket varlıklarının kötüye kullanılması ve yolsuzluklar), iş ortamlarını tehdit etmeye devam etmektedir. Siemens, GlaxoSmithKline, Petrobras ve güncel olarak FIFA ve Volkswagen'de yaşanan yolsuzluk skandalları bu ekonomik suçun boyutlarını çarpıcı bir şekilde ortaya koymaktadır. Panelde, çalışan suistimallerinin şirketler üzerindeki maddi ve maddi olmayan etkileri irdelenmiş, bu ekonomik suçlar ile nasıl mücadele edileceğine ilişkin çözüm önerileri kurumsal yönetim, iç ve dış denetim, etik ve uyum kavramları perspektiflerinden değerlendirilmiştir.
 
6. Dünün Gençleri, Bugünün Gençleri ile Buluşuyor Projesi (2015)

10 Eylül 2013 tarihli Senato kararıyla yürürlüğe girmiş olan ve Marmara Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarında verilmekte olan "Topluma Hizmet Uygulamaları" derslerine ilişkin yönerge hükümleri gereği fakültemizde de Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri yürütülmeye başlanmıştır. Bu dersler kapsamında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Bakırköy Belediye Başkanlığı ile başarılı bir işbirliğine gidilmiş ve "Dünün Gençleri Bugünün Gençleri ile Buluşuyor" adı altında iki kurumun ortaklaşa yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesi ortaya çıkmıştır.

Önceki yıl da fakültemizde "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında "Bi'Dünya Farkındalık" adı ile lanse edilen ve Otizm'e yönelik toplumsal bilinci arttırmak amacıyla geniş katılımlı bir konferans düzenlenmiştir. Bu ve benzeri sosyal sorumluluk projeleri ile başarılı sonuçlar elde eden fakültemiz "Dünün Gençleri, Bugünün Gençleri ile Buluşuyor" projesi ile sosyal sorumluluk projelerine dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Bakırköy Belediye Başkanlığı ile başarılı bir işbirliği sonucu ortaya çıkan "Dünün Gençleri, Bugünün Gençleri ile Buluşuyor" projesi; Bakırköy ilçesi dâhilinde ikamet eden 60 yaş ve üzeri Bakırköylülerle, yani "dünün gençleri" ile fakültemiz öğrencilerini, yani "bugünün gençlerini" bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilmiştir. 

Yaklaşık 3.5 ay süren proje ile Ataköy 7'nci, 8'nci ve 9'uncu Kısım ile Ataköy 3'üncü, 4'üncü ve 11'inci Kısım Muhtarlarınca belirlenen 60 yaş ve üzeri donanımlı, meslek sahibi, tecrübeli Bakırköylüler ile Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Yrd. Doç Dr. Zübeyde ÖKTEM tarafınca yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrenciler her hafta Perşembe günleri Ataköylüler Evi'nde 10.00 ile 12.00 saatleri arasında duygu, düşünce ve deneyim paylaşımında bulunmuşlardır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin ilçede yer alan Şevkat Huzurevi'ni ziyaretleri duygu dolu anların yaşanmasına ve gençlerimizin hayata bakış açılarının düne kıyasla daha da olgunlaşmasına vesile olmuştur.

7. Bi'Dünya Farkındalık Projesi (2014)

 
2014 Yılında Nisan ayının "Otizm Farkındalık Ayı" olması sebebiyle "Bi'Dünya Farkındalık Konferansı düzenlenmiştir.
 

8. ICF Türkiye ile ortaklaşa düzenlenen Koçluk Projesi (2013)

 
 

 


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 12.08.2022 15:06:05 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM