FAKÜLTEMİZ, 23. FİNANS SEMPOZYUMU'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bu yıl 23.sü düzenlenen Finans Sempozyumu 09-12 Ekim tarihleri arasında Fakültemiz ev sahipliğinde Antalya-Manavgat Silence Beach Resort Otel’de gerçekleştirildi. Finans Bilim Platformu’nun kurucu iradesinden aldığı destekle yoluna devam eden ve her yıl finans alanındaki en geniş katılımlı bilimsel etkinliklerden biri olan Sempozyum, bu yıl da alanının önde gelen konuşmacıları ve bildirilerinin zenginliği ile gündeme damgasını vurdu.

Sempozyumun ana tema konuşmacısı, herkesin yakından tanıdığı duayen ekonomist Dr. A. Mahfi Eğilmez oldu. Bunun yanı sıra, uluslararası camiada alanında söz sahibi akademisyenler Prof. Dr. Helmut Pernsteiner, Prof. Dr. Stephan Schöning ve Prof. Dr. Claudia Ossola-Haring de tema konuşmacıları arasında yer aldı.

Hakem değerlendirme süreci sonucunda kabul edilen Türkçe ve İngilizce 94 bildiri, başta davranışsal finans, kripto paralar, yapay sinir ağları ve sürdürülebilirlik gibi güncel konular olmak üzere, iki gün süren paralel oturumlarda sunuldu. 67 farklı üniversiteden gelen bildiriler arasında, Marmara Üniversitesi 12 bildiri ile en fazla akademik sunum yapan Üniversite oldu. Sermaye Piyasası Kurumu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi alanın önde gelen kamu kurumlarının da içinde olduğu 7 kamu 7 özel sektör kuruluşu da gerek bildiri sunumu gerekse panel katılımlarıyla Sempozyuma katkı sağladılar.  “Gelecek Perspektifi” odağında finans sektöründen gelen üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen panel de Sempozyuma ayrı bir katma değer sağladı.

Sempozyumun, finans alanındaki nitelikli bilimsel çalışmaların artması ve sektörün karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri geliştirilmesine ilişkin yeni ufuklar açtığına inanıyoruz. Başta, etkinliğe yoğun katılım gösteren Üniversitemiz akademisyenleri olmak üzere, katılımlarıyla destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

(1).JPG (870 KB)