Marmara Sosyal Yardımlaşma Kulübü Engelleri Mat Ediyoruz II. Farkındalık Zirvesi

Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü (SOYAK) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle 26-27-28 Kasım tarihleri arasında “Engelleri Mat Ediyoruz” II Farkındalık Zirvesi’ni düzenledi.

II. Farkındalık Zirvesi 26 Kasım tarihinde İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert’in açılış konuşması ile başladı. Marmara SOYAK adına kürsüye gelen Yönetim Kurulu üyesi Hakan Avinç Marmara Sosyal Yardımlaşma Kulübü ve düzenlenen etkinliğe ilişkin bilgi verdi. Konferans sırası ile Gönüllü Hizmet Vakfı Kurucusu İnal Aydınoğlu, Altı Nokta Körler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Sebük, Sen De Gel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, Adım Adım Oluşumu Kurucusu İzzet Renay Onur, ve zirve sponsoru Birinci Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Yasemin GENÇ’in konuşmaları ile devam etti.

Konferansta, fakültemiz Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tığlı’nın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı ve 78 Uluslararası Festivale seçilen ve 43 ödül kazanan ‘Bir Vapur Masalı’ adlı kısa filminin gösterimi yapıldı. Film gösterimi sonrasında kürsüye filmin 5 Uluslararası ödül sahibi başrol oyuncusu Lara İlayda Ülgen ile çıkan Prof. Dr. Tığlı, filmin hikayesini paylaştı.

Konferans, konuşmacılar ve etkinliğe destek olanlar adına TEMA Vakfı tarafından dikilen fidan bağış sertifikalarının takdimi ile son buldu.

Zirve 26-27-28 Kasım 2018 tarihleri arasında üç gün süren Engelleri Mat Ediyoruz satranç turnuvasının açılışı ile devam etti.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye Sakatlar Federasyonu işbirliğinde, ulusal statüde düzenlenen turnuvaya ülkemizin dört bir tarafından çok sayıda sporcu katılım gösterdi. Üç gün süren turnuva sonucunda iki kategoride dereceye giren 6 sporcu turnuva ödüllerini kazandı.

Engelliler Kategorisi Kazananlar

1. Can Mıhçıyazgan

2. Tahsin Yurdamlı

3. Mustafa Güvenli

Genel Kategori Kazananlar

1. Muhammed Sinan Gönüllü

2. Atakan Eken

3. İlhan Serhat Salman

Düzenlenen ödül töreninde kazanan sporculara ödülleri İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert, Dekan Yardımcısı Dr. Ahmet Başcı, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek Marmara Sosyal Yardımlaşma Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi. Tören Kulüp Danışmanı Dr. İlke Kocamaz'ın teşekkür konuşması ile sona erdi.

II. Farkındalık Zirvesi