Almanya Başkonsolosu Almanca Dilinde Eğitim Veren Bölümlerimizle Bir Araya Geldi

Almanya Başkonsolosu Almanca Dilinde Eğitim Veren Bölümlerimizle Bir Araya Geldi

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht Almanca dilinde eğitim veren bölümlerimizi tanıtmaya yönelik hazırlanan toplantıya katıldı. Toplantıda fakültemiz adına İşletme Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Selçuk Kıran ve İşletme Bölüm Koordinatörümüz ve İşletme Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gülpınar Kelemci yer aldı. Kıran ve Kelemci, toplantıdan sonra Regenbrecht ile fikir alışverişinde bulundu.

Almanya Başkonsolosu_Güncel.jpg (86 KB)

Bir Adım Geriden…

Almanca İşletme Bölümü ve o günkü adıyla Almanca İşletme Enformatiği Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki 21.03.1991 tarihli milletlerarası anlaşmaya dayanılarak, DAAD (Alman Akademik Mübadele Teşkilatı) ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile 1991 yılında kurulmuştur. Bölümlerimiz küresel gelişmeye katkıda bulunabilecek, gelecek yönelimli düşünebilecek, uluslararası düzeyde bilimsel araştırma yapabilecek ve aldıkları çok kültürlü eğitim aracılığıyla Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunabilecek öğrencilerin yetiştirilmesini hedeflemektedir.

Bu doğrultuda hem üniversitemiz hem de fakültemiz, Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti ile ilişkilerini sürdürmekte ve gerektiğinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirmektedir.


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 27.10.2023 17:53:36 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM