İsteğe Bağlı Staj Uygulama Esasları ve Başvuru Formu

Kimler isteğe bağlı staj yapabilir?

• İlk üç yarıyıldaki derslerinin tamamını başarı ile alanlar,
  • Genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde olanlar,
  • Öğrencilik süresi, normal eğitim süresini aşmamış olanlar

Kimler isteğe bağlı staj yapamaz?

• Yabancı Uyruklu Öğrenciler
  • Normal öğrenim süresi uzayan öğrenciler
  • Bahar dönemi itibari ile mezun durumunda olan öğrenciler
  • Lisans öğreniminin tamamında 60 takvim gününü staj hakkını dolduran öğrenciler
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna (4-A) -(4-B) -(4-C) tabi olarak çalışanlar

Ne zaman staj yapabilirim?

• Staj, esas olarak yaz aylarında yapılır. Yaz ayları,bahar yarıyılı final sınavlarının bitimi ile güz yarıyılı başlangıcı arasındaki dönemi kapsar.
  • Öğrenciler, 2. ve 3. sınıfın bitimindeki yaz aylarında staj yapmak için başvurabilir.

Kaç gün süre ile staj yapabilirim?

• Öğrencinin toplam staj süresi, lisans öğreniminin tamamında 60 takvim gününü geçemez.

Staj için işe giriş belgelerini nasıl temin edebilirim?

• Formu eksiksiz tamamlayan öğrencilerimizin staj başlangıç tarihinden önce işe giriş belgelerini www.turkiye.gov.tr adresinden 4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi  alıp iş yerlerine verebilirler.

İsteğe Bağlı Staj İşlemlerinde öğrencinin sorumlulukları nelerdir?

• Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir.
  • Staj belgelerinin son teslim tarihi staja başlama tarihinden 5 iş günü gün öncesidir.
  • Öğrenci İşyeri Staj Kabul Formu ilgili bölümleri staj yapacağı yere eksiksiz doldurtmak ve onaylatmakla yükümlüdür.
  • Staj süresince,  bulundukları birimde uygulanmakta olan çalışma ve güvenlik kurallarına uymakla yükümlüdür.
  • Staj yapan öğrenci staj süresince oluşan iş kazası durumunu aynı gün için Fakülteye bildirmekle yükümlüdür. Bu bilgilendirme işlemi yerine getirilmezse doğacak tüm sorumluluk öğrenciye aittir.
  • Staja yasal veya zorunlu nedenlerden dolayı gidilemezse, staj yeri değiştirilirse veya staja başladıktan sonra staj yarım bırakılırsa bu durum takip eden 2 gün içinde öğrenci tarafından Fakültye bildirilmelidir. Bu bilgilendirme işlemi yerine getirilmezse doğacak tüm sorumluluk öğrenciye aittir

İsteğe bağlı staj yapmak isteyen ve aşağıdaki formu eksiksiz dolduran öğrencilerimiz, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 87. Maddesinin (e) bendi hükümleri uyarınca  isteğe bağlı staj olarak yapacağı döneme ilişkin “İş Kazası ve Meslek Hastalığı” sigorta pirimi Üniversitemiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeneceğine dair yazımızı indirmek için tıklayınız.

İşverenlerin dikkatine

* SGK işe giriş belgelerini kurumunuza teslim etmeyen öğrenciyi stajyer olarak işe başlatmayınız.

Açıklamalar (Form açıklamaların altında yer almaktadır)

1-Staj Başlama Tarihi (gg.aa.yyyy-formatında olmalı)

*SGK giriş tarihiniz olacağından  formu  doldurduğunuz tarihten ez az iki gün sonraki bir tarih olmalıdır.

2-Staj Bitiş Tarihi(gg.aa.yyyy-formatında olmalı)

*Belirtiğiniz tarihten önce Stajınız sonlanacak olursa isletmefakültesi.sekreter@marmara.edu.tr adresine durumu bildiriniz

3-Genel Sağlık Sigortası

Annesi veya Babası üzerinden sağlık yardımı alanlar-VAR

Üniversitemiz üzerinden sağlık yardımı alanlar, Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar için -YOK-

4-T.C. Kimlik No

*11 haneden oluşan TC kimlik numaranızın doğru girildiğine emin olunuz

Adınız( BYS'de kayıtlı haliyle, kısaltma yapmadan yazınız)

Soyadınız (BYS'de kayıtlı haliyle, kısaltma yapmadan yazınız)

6-Öğrenci No

9 haneden oluşan Öğrenci numaranızı başında harf olmadan doğru girildiğine emin olunuz

7-Staj Yapılacak İşyerinin Adı

8-Staj Yapılacak İşyerinin Faaliyet Alanı

9-Staj Yapılacak İşyerinin Telefon No

10-Staj Yapılacak İşyeri Yetkilisinin Adı Soyadı

11-Staj Yapılacak İşyeri Yetkilisinin E-Posta Adresi

12-İşyeri Staj Kabul Formu (indir)

* indirdiğiniz formun gerekli alanları doldurup çıktısını işyeri yetkilisine imzalatıp aşağıdaki forma yükleyiniz

13-Staj Beyan Formu (indir)

* indirdiğiniz formun gerekli alanları doldurup çıktısını şahsen imzalayıp aşağıdaki forma yükleyiniz

14- E-devlet Müstehaklık Sorgulama ekranından (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sisteminden) alınacak yazı

www.turkiye.gov.tr adresinden alın yazının pdf formatında yükleyiniz

LÜTFEN DİKKAT: (12)+(13)+(14) numaraları ile belirtilen 3 adet formu tek bir PDF haline getirip aşağıdaki forma yüklemeniz gerekmektedir. (Daha önceden İSG eğitimi alıp tamamladıysanız belgeniniz  başvuru formuna 4. belge olarak yükleyebilirsiniz)

Sık Sorulan Soru-1: Neden 3 dosyayı, ayrı ayrı yükleyemiyorum?

Cevap-1: Bunun nedeni, kullanmakta olduğumuz çevrimiçi form yazılımı her bir başvuru için otomatik olarak aynı numarayı "dosya adı" haline getirdiğinden, ayrı ayrı yüklemelerde sadece yüklediğiniz son dosya tarafımıza ulaşmaktadır (aynı isimde 3 dosya üst üste kaydedildiği için). Sistemdeki bu yazılım hatasını kısa sürede aşmak için çözüm olarak 3 belgenin (dosyanın) tek bir PDF haline getirilip yüklenmesi gerekmektedir.

Sık Sorulan Soru-2: Üç ayrı tarama yaptım, üç ayrı PDF dosyasını nasıl tek PDF dosyası yapabilirim?

Cevap-2: "PDF Splitter and Merger Free" vb. gibi ücretsiz yazılımlar kullanarak birkaç saniye içerisinde 3 ayrı PDF dosyayı tek PDF dosyası haline getirebilirsiniz.

Formu eksik veya hatalı tamamlayan öğrencilerimizin işe giriş işlemleri yapılmayacaktır.

Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 21.10.2023 21:36:02 tarihinde güncellenmiştir.