Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çerçevesinde YÖKAK Değerlendirme Takımı fakültemizi ziyaret etti ve bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çerçevesinde YÖKAK Değerlendirme Takımı fakültemizi ziyaret etti ve bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Peki KAP nedir ve neden fakültemizi ziyaret etti?

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından oluşturulan değerlendirme takımları tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında yürütülmektedir. Her yıl KAP’a dâhil edilecek yükseköğretim kurumları YÖKAK tarafından belirlenmekte ve belirlenen bu yükseköğretim kurumlarının yapısına uygun olarak değerlendirme takımları oluşturulmaktadır. Söz konusu değerlendirme takımları tarafından ilgili yükseköğretim kurumlarına iki ziyaret (ön ziyaret ve saha ziyareti) gerçekleştirilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde ön ziyaretini tamamlayan YÖKAK Değerlendirme Takımı, 11.12.2023 tarihinde saha ziyaretleri kapsamında fakültemize gelmiştir. Değerlendirme Takımı Dekanlığımız ve Bölüm Başkanlıklarımız ile yapılan görüşmenin ardından 30 öğretim üyesinden oluşan bir grup akademik personelle bir araya gelmiş ve asma kat olarak bilinen geçitte 30 öğrencimize çeşitli sorular yöneltmiştir. Görüşmelerde çeşitli prosedürlerin işlenişi ile kuruma dair olumlu ve olumsuz yönler ele alınmıştır. Üniversitedeki farklı birim ve fakülteleri kapsayan ziyaretler ve görüşmeler sonucunda yapılan değerlendirmelerle Kurumsal Akreditasyon Raporları (KAR) hazırlanacak ve YÖKAK tarafından üniversitenin akreditasyona ilişkin karar verilecektir.


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 12.12.2023 16:22:25 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM