Beyin Gücü & İşletme Fakültesi Gençlerin ve Ülkemizin Geleceği için Buluştu!

Beyin Gücü & İşletme Fakültesi Gençlerin ve Ülkemizin Geleceği için Buluştu!

Fakültemiz, Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımız, hepimiz için çok özel ve kıymetli olan bu özel senede Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşıyacak projeleri desteklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda geliştirilen, öğrencilerimizi ve akademik personelimizi doğrudan ilgilendiren projeler dikkatle değerlendiriliyor ve imkanlar dahilinde proje yürütücüleriyle iş birlikleri kuruluyor.

Ülkemizin önemli sorunları arasında yer alan beyin göçünü durdurmak için harekete geçen bir grup iş insanı “Beyin Gücü” isimli bir projeyi harekete geçirmeyi planlıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022 yılında Türkiye’den 466.914 kişi yurt dışına göç etti. Bir önceki yıla göre %60’ın üzerinde bir artış gerçekleşti. En fazla göç edenlerin başında ise gençler geldi. Göç edenlerin %12,2’si 25-29 yaş aralığında yer alırken %11,7’si 20-24 ve %11,3’ü 30-34 yaş aralığında yer aldı.

Ekonomim (Eski Dünya Gazetesi) Gazetesi Yazarı Didem Eryar Ünlü, DRC İletişim Kurucusu Duygu Özsoy ve Rödl & Partner İnsan Kaynakları Yöneticisi Merve Bölgen konuyla ilgili fakültemizi ziyaret ederek Dekanımız Prof. Dr. Hakan Yıldırım, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Selçuk Kıran, İşletme Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Serra Yurtkoru ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Meltem Ulusan Polat ile görüştü. Görüşmede beyin göçünü önleme konusunda atılabilecek adımlar ve geliştirilecek mikro ve makro ölçekli projeler yer aldı. Ayrıca gelecek dönemde yapılabilecekler değerlendirildi.


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 27.10.2023 17:50:00 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM