Yapay Zeka Araştırmacısı Dr. Polat Göktaş’ı Fakültemizde Ağırladık

Yapay Zeka Araştırmacısı Dr. Polat Göktaş’ı Fakültemizde Ağırladık

UCD Bilgisayar Bilimleri Okulu'nda ve İrlanda Uygulamalı Yapay Zeka Merkezi'nde (CeADAR) AI (yapay zeka) ve Deep Learning (derin öğrenme) araştırmacısı olan, uluslararası kurumlardan birçok ödüle ve araştırma bursuna sahip Dr. Polat Göktaş öğrencilerimizle bir araya geldi.

“Pazarlama Stratejilerine Yapay Zekâ Entegrasyonu: Konaklama ve Turizmde Müşteri Bağlılığını Büyük Dil Modelleri Uygulama Eklentileriyle Artırmak Mümkün müdür?” başlığı ile duyurulan konferansta yapay zekanın temelleri, gelişimi, kullanılan uygulamalar ve gelecek perspektifi üzerinde duruldu. Lisansüstü öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Sn. Göktaş'a çok fazla soru yöneltildi.

Konferans, düzenleyici hocamız Prof. Dr. Taşkın Dirsehan'ın fakültemizi temsilen Dr. Gözde Güsan Köse ve Arş. Gör. Alperen Yasa'yı sahneye davet etmesi ve hep birlikte Dr. Polat Göktaş'a sertifika takdim etmeleriyle sonlandı.

Bir Adım Geriden: Dr. Polat Göktaş Kimdir?

Dr. Polat Göktaş, Dublin’de bulunan UCD Bilgisayar Bilimleri Okulu'nda ve İrlanda Uygulamalı Yapay Zeka Merkezi'nde (CeADAR) araştırmacıdır.

Disiplinlerarası araştırmalarda 10 yılı aşkın deneyimiyle yapay zeka (AI), derin öğrenme (deep learning) ve yaşam bilimleri alanlarındaki uzmanlığını birleştirerek gerçek hayattaki sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmektedir.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Göktaş, Bilkent Üniversitesi’nde aynı alanda yüksek lisans ve doktora yapmıştır.

2012'den itibaren Bilkent Üniversitesi’nde araştırmacı ve eğitimci olan Göktaş, 2017'de Fullbright Ph.D. Research Fellow olarak Harvard Medical School and Massachusetts General Hospital’da araştırmalar yapmış, 2020 yılında ise Marie Curie Research Fellow olarak Dublin’e yerleşmiştir.

Göktaş araştırmacı kimliğiyle pek çok prestijli kurumdan ödül ve burs almıştır:

  • Best Paper Award at the National Defense Application in Modeling and Simulation Conference, 2015
  • Dr. Akin Cakmakci Industrial Application Thesis Award, 2016
  • Young Scientist Award, 66th Lindau Nobel Laureates Meeting, 2016
  • Fulbright Ph.D. Research Fellowship, 2017
  • IEEE AP-S Doctoral Research Grant, 2017 (top Ph.D. student worldwide)
  • Leopold B. Felsen Excellence in Electromagnetics Award, 2019
  • Marie-Curie Individual Fellowship, 2020
  • METU Serhat Ozyar Young Scientist of the Year, 2021

Yapay Zeka Neden Önemli?

İş dünyası ve ekonomi alanında önde gelen haber kuruluşlarından Para’nın aktardığı Gooinn 2023 Yapay Zeka Raporu’na göre 2022 yılında küresel yapay zeka pazarının büyüklüğü 2022 yılında 428 milyar dolara ulaştı. 2023 sonu itibariyle bu pazarın 515 milyar doları geçmesi beklenirken 2030’a kadar rakamın 2 trilyon dolara yükselmesi ön görülüyor.

Raporda zengin veri kümelerine erişimin artacağı, yapay zeka tabanlı teknolojilerin yaygınlaşacağı ve deep learning ile neural network alanındaki gelişmelerin tıp, havacılık, imalat ve otomotiv gibi birçok sektörde yapay zekanın benimsenmesini hızlandıracağı vurgulanıyor.

Çağı yakalamak ve çağı inşa etmek misyonuyla hareket eden Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi, başta akademisyenleri olmak üzere tüm paydaşlarıyla alandaki önemli araştırmacı ve uygulamacıları çağırarak Yapay Zeka Teknolojileri, Derin Öğrenme ve diğer konulardaki okur-yazarlığı ve uygulamaya dönük yapılacakları aktarmaya ve öğretmeye devam ediyor.


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 16.11.2023 22:43:48 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM