Haldun Taner Öykü Ödülü Eyüp Aygün Tayşir’e verildi!

Haldun Taner Öykü Ödülü Eyüp Aygün Tayşir’e verildi!

Milliyet tarafından 1987 yılından bu yana Türk Edebiyatı’nın öncü kalemlerinden Haldun Taner anısına düzenlenen “Haldun Taner Öykü Ödülü”nün bu seneki sahibi fakültemizin çok yönlü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Eyüp Aygün Tayşir oldu.

Tayşir’e ödülü, ilk baskısı 2020 yılında, İletişim Yayınları’ndan yapılan “Sabitâlem Mahallesi” kitabı getirdi. Doğan Hızlan’ın jüri başkanı olduğu ve 32.kez verilen ödülün bu seneki jüri kurulunda Demet Taner, Metin Celâl, Handan İnci Elçi, Nursel Duruel ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu yer alıyordu. Jüri üyeleri ödülün verilme sebebini “ele aldığı toplumsal kesimleri anlatırken kullandığı dil, içerdiği mizah, akıcılık, çağdaş ifade gücü ve ayrıntılarla yarattığı zengin çağrışımlar” olarak açıkladı.

Ödül üniversitede takdim edildi.

Haldun Taner Öykü Ödülü, Prof. Dr. Eyüp Aygün Tayşir’e Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde takdim edildi. Tayşir aldığı ödül ile ilgili duygularını “Haldun Bey’in oyunlarından haberdardım; öyküleriyle de tanıştım. Pandemi sürecinde öykü kitaplarını okudum. Aslında ne kadar da aynı damardan beslendiğimizi gördüm. Mizah boyutu benim çok önemsediğim bir konudur. Onun yazdıklarında da bunu görmek etkileyiciydi. Bu öyküler bundan sonrası için benim kullanacağım bir kaynak.” cümleleriyle ifade etti.


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 27.10.2023 18:44:33 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM