2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Yarıyıl Sonrası Tek Ders Sınavı Hk

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Yarıyıl Sonrası Tek Ders Sınavı başvuruları Bilgi Yönetim Sisteminden yapılacaktır.

Yaz Okulu Yarıyıl Sonrası Tek Ders Sınavlarının 25.09.2023 Pazartesi Günü yüz yüze yapılması planlanmıştır.

Tek ders sınavı ,Mezuniyeti için azami öğrenim süresini kullanmamış öğrencilerden, diğer tüm derslerde başarılı olmak koşulu ile devam şartını yerine getirmiş olduğu tek dersi için açılan sınavdır.

Öğrencinin tek ders sınav hakkından yararlanabilmesi için; 


1.) Tek ders sınavına girecek öğrenci bu derse, daha önce kayıtlanmış olması ve devam şartını yerine getirilmesi gerekmektedir. Daha önce kayıtlanmamış bir dersin tek ders sınavına girilemez.

2.) Tabi olunan müfredattaki 1 (Bir) ders dışında diğer  tüm derslerden başarılı olma şartı söz konusudur. Başarısız olup da sınavına girilmek istenen tek dersin, güz veya bahar dönemi dersi olması tek ders sınavına girme koşulu için engel teşkil etmemektedir.


3.) Bütün derslerden başarılı olup da GANO’su 2,00 olmayan öğrenciler de GANO’sunu 2,00 veya daha fazla bir değere yükseltmek amacıyla (DD veya DC harfli notlarından herhangi bir dersini) tek ders sınavına girebilir. ( tek dersten alınacak en yüksek sınav sonucu ile birlikte (AA) GANO’sunun 2,00 veya daha yukarı bir orana yükseltebilme durumu söz konusu olmalı.)

4.Bahar Yarıyılı harç borcunun ödenmiş olması gerekmektedir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yazokulu sonrası Tek ders sınav başvuruları Bilgi Yönetim Sisteminden yapılacaktır.

Yaz okuluna kaydolan ve yaz okulu sonunda mezuniyeti için, yaz stajı uygulamasını tamamlamış ve devam şartını yerine getirmiş olduğu tek dersten sorumluluğu kalan önlisans ve lisans öğrencileri, Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 27 nci maddesindeki şartları sağlamak kaydıyla, akademik takvimde belirtilen tarihte tek ders sınavına girme hakkı kazanır.

1-Öğrenci Tek Ders / 44. Madde Talep

2 -Tek Ders Talep

*Öğretim Yılı :2022

*Öğretim Dönemi: Bahar/2022 Yaz Tek Ders

*Talep Tipi: Tek Ders Talep

Ders Adı: Ders Seç

*Açıklama: Ders Seç butonunda  başvuracağınız ders gelmiyorsa Ders adı ve kodunu yazmanız gerekmektedir

 

HIZLI ERİŞİM