03-07 Ekim’de Oryantasyon Heyecanı Yaşandı

Fakültemizde 03-07 Ekim’de Oryantasyon Heyecanı Yaşandı

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı açılışında her sene gerçekleştirdiği ve birinci sınıfa geçen öğrencilerine sıcak bir “merhaba!” dediği Oryantasyon Haftası etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Almanca, İngilizce, Türkçe İşletme programları ile Almanca ve İngilizce Yönetim Bilişim Sistemleri programları öğrencilerimizi fakültemize ve üniversitemize ısındırmak ve ilk haftalarından üniversite ortamına alışmalarını sağlamak için düzenlenen etkinliklere yoğun bir katılım oldu.

Hafta, birinci sınıf öğrencilerimizin yanı sıra tüm akademik personelimizin ve öğrencilerimizin davetli olduğu, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Armutlulu tarafından verilen Açılış Dersi ile başladı. Dersin ardından akademik personel bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise İşletme ve Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) öğrencilerimize yapılan tanıtım sunumları ve tanışma toplantıları ile devam etti. Dekanımız Prof. Dr. Hakan Yıldırım tüm toplantılara katılarak öğrencilerimize “hoş geldiniz” diyerek fakültemiz hakkında bilgiler verdi ve onlara başarılı bir yıl diledi.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nün tanışma toplantısı Dekan Yardımcımız ve YBS Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Selçuk Kıran hocamızın sunumu ile 5 Ekim Çarşamba günü iki oturumda gerçekleştirildi.

Program, 6 Ekim Çarşamba günü İşletme Bölüm Başkan Yardımcımız ve İşletme Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gülpınar Kelemci tarafından Almanca İşletme programı öğrencilerine yapılan tanıtım ve bilgilendirme sunumu ile devam etti.

İngilizce ve Türkçe İşletme programları tanışma toplantısı ise İşletme Bölüm Başkanımız Prof. Dr. E. Serra Yurtkoru tarafından gerçekleştirildi. Toplantılarda öğrencilerimize BYS sistemi, derslerin ilerleyişi, ders seçimleri ve okul imkanları gibi konularında bilgi verildi.

Toplantıların ardından kampüse ilk kez ayak basan öğrencilerimiz için gönüllü öğrencilerimiz tarafından kampüs gezisi gerçekleştirildi.

Oryantasyon Haftasının son günü ise ulusal ve uluslararası onlarca etkinliğe imza atan öğrenci kulüplerimizin ve başarıdan başarıya koşan spor takımlarımızın oturumları ile devam etti. Fakültemiz öğrencilerince fakültemiz öğretim üyelerinin danışmanlığında kurulan İnsan Kaynakları ve Yönetimi Kulübü, Sosyal Yardımlaşma Kulübü, Marmara Sinerji Kulübü, Marmara Değişim Kulübü, Denetim Kulübü, Management Club, Almanca İşletme ve İşletme Enformatiği Kulübü (BWLundWİ), Pazarlama Kulübü, Marmara İnovasyon Kulübü, Drama Kulübü, Marmara İşletme Kulübü ve Management Information Systems Society sırasıyla sahnedeki yerlerini alarak öğrencilere kulüp misyonlarını, kulüp amaçlarını, gerçekleştirdikleri etkinlikleri ve faaliyetleri tanıttı.

Geçen sene kazandığı kupaları yanında getiren spor takımlarımız ise başarı hikayelerini ve kulüp faaliyetlerini bir saati aşan bir oturumda anlattı. Spor takımlarımızın tanıtım toplantısı Spor Takımları Koordinatörü ve Futbol Takımları Koçu Dr. Öğr. Üy. Ahmet Başçı hocamızın spor takımlarımız için belirlenen etik ilkeler sunumu ile başladı. Ardından Basketbol Takımlar Koçumuz Doç. Dr. Ozan Bakır hocamız hem basket takımları hakkında hem de spor takımları hakkında detaylı bir konuşma yaparak öğrencilerimizi bilgilendirdi. Voleybol Takımları Antrenörü Dr. Öğr. Üy. İlkim Ecem Emre’yi temsilen konuşan Voleybol Kadın ve Erkek Takım Kaptanlarımız ise başarılarını ve önümüzdeki dönemdeki hedeflerini paylaştı.

Oryantasyon Haftası esnasında bu yıl bir ilk de yaşandı. Fakülteye adım basan öğrencilerimizden bir karekod aracılığıyla ilk haftada yaşadıkları duygu ve deneyimleri yazmaları istendi. Gelen mesajlarda heyecanını gizleyemeyen öğrencilerimiz aşağıdaki paragrafları paylaştı:

S*** E***, İşletme

“Henüz hiç arkadaş edinemedim ancak hocalarımı çok sevdim ?? İlgimi çeken konularda dersler almak müthiş bir şey!! Okuldaki herkes güler yüzlü ve çok tatlı ? Mutlu başladım ve umarım mutlu bitiririm ?? (Tercih ve yerleştirme dönemi boyunca Marmara yazmayacağım diyerek ağladığım 1,5 ayı saymıyorum :))”

Ö***, İşletme

“Gayet güzel bir haftaydı! Yeni insanlarla tanıştım ve yeni ortamlara girdim. Düşündüğümden hızlı kaynaşma oldu. Beklediğimden güzeldi.”

 

Ö*** B***, İşletme (İngilizce)

“Güzeldi. Pandeminin bitmesine yakın bir dönem olduğu için geçen senelere göre daha canlı, neşeli, ve aktif geçeceğine inanıyorum. Umarım öyle de olur.”

S*** N***, İşletme (Almanca)

“Almanca İşletme derslerine yazın unuttuğum Almancam ile giriyorum. Derslerde şuan çok ağır bir Almanca yok. Yanımda Dilan diye bir kızı gezdiriyorum... Hazırlığı geçemeyip derslere benimle birlikte kaçak giriyor. Bir de onunla not paylaşacağım.. Güzel bir sene olsun :).”

M*** K***, İşletme (İngilizce)

“Gayet güzel keyifli geçiyor. Hocalarımızın ilgileri ve engin bilgileri beni heyecanlandırıyor.”

M*** A***, Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce)

“Dürüst ve samimi olmak gerekirse yoğun ve yorucu geçiyor. Umarım ben ve diğer öğrenci arkadaşlarım bir an önce bu tempoya alışabilir, bu yeni serüvene adaptasyon sürecinde sorun yaşamazlar. Oryantasyonda verdiğiniz içecek ikramı çok ince bir düşünceydi, bunun için teşekkür ediyoruz :).”

Z*** B***, İşletme (İngilizce)

“Hayal ettiğimden çok daha güzel, kendimi fakültede mutlu hissediyorum daha ilk haftadan! Olmam gereken yerdeymişim gibi geliyor.”

Öğrencilerimize tekrar başarı dolu bir akademik yıl diliyor ve hayallerinize ilham olmak için çalışmayı sürdürüyoruz. Umarız sizleri de #iyikimarmaraişletme diyerek uğurlayabiliriz!


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 27.10.2023 18:40:13 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM