2023-2024 Ara sınav Mazeret Başvuruları Hk

Haklı ve geçerli nedenlerle sınavlara giremeyen öğrencilerimizin mazeretlerini sınav tarihini takip eden beş iş günü içerisinde Fakültemiz Öğrenci işlerine veya Bilgi Yönetim Sisteminden başvuru yapmaları gerekmektedir.

• Yalınız ara sınavların mazeret sınavı yapılır
  • Mazeretli oldukları günler içinde yapılan sınavlara giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır
  • Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.

Mazeret Hallerine İlişkinkin Durumlar

• Hastalık hali
  • Yakınların ölümü veya acilen hastaneye kaldırılması
  • Trafik kazası
  • Üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali
  • Diğer mazeretler

Yukarıdaki sayılan mazeret durumlarından  biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi mazeretini gösteren belgelerle başvuru (BYS üzerinden veya Fakültemiz Öğrenci İşleri )yapması gerekmektedir.

• Mazeret dilekçeleri ve ekleri Birim Yönetim Kurulunca değerlendirilir ve karara bağlanır.
  • Mazeretleri Birim Yönetim Kurulunca kabul edilenler, sınav hakkını akademik takvimde belirlenen mazeret sınav döneminde kullanırlar
  • Mazereti Birim Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenci, rapor süresince ve rapor gününde diğer sınavlara giremez.