İşletme Fakültesi 2022 Mezunlarını Hayallerine Uğurladı!

İşletme Fakültesi 2022 Mezunlarını Hayallerine Uğurladı!

İşletme Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı Mezunlarını görkemli bir törenle hayallerini gerçekleştirmeye uğurladı!

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı’nın her yıl günler öncesinden hazırlanarak organize ettiği Mezuniyet Töreni bu yıl da göz doldurdu. Onlarca öğretim üyesinin, 450’den fazla öğrencinin ve iki binden fazla yakınının katıldığı törende öğrenciler ve yakınları doyasıya eğlendi.

Mezunlarımızın tören alanına girişi ile başlayan tören, fakültemiz akademik personelinin ve misafir öğretim üyelerimizin mezunlarımızı ve yakınlarını selamladıkları yürüyüş ile devam etti. Ardından, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu vatan için kendilerini gözlerini bir an kırpmadan feda eden şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş değerli öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve mensuplarımız için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun akabinde coşkulu bir biçimde İstiklal Marşımız okunarak törene devam edildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk söz Fakülte birincimize verildi. İşletme İkinci Öğretim Programı ve İşletme Fakültemiz birincisi Kübra Birben hepimizi duygulandıran konuşmasında “Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmanın ve İyi ki Marmara işletme diyebilmenin gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu mutluluğu bize yaşatan fakültemize teşekkürü bir borç bilirim. Sadece kendi alanımızda sınırlı kalmayıp çok yönlü bakış açısına sahip olmamızı sağlayan, kendi yeteneklerimizi keşfetmemizi, ilgi duyduğumuz alanlarda çalışabilmeyi , değişim programları ile yurtdışına gidebilme olanakları sağlayan, çeşitli faaliyetleri bulunan birçok kulüp etkinlikleri ile gelişmemize pozitif yönde katkıda bulunan fakültemize, üniversite hayatımız boyunca desteklerini esirgemeyen, yol gösteren, bizler ile her türlü bilgi ve deneyimlerini paylaşan, bizlere rol model olan başta Fakülte Dekanımız Hakan Yıldırım olmak üzere tüm hocalarıma ve idarecilerimize bize verdikleri emek ve değer için sonsuz teşekkür ederim.” sözlerine yer verdi.

Ardından kürsüye gelen Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hakan Yıldırım, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e atıf yaparak “O kadar güzel sözleri var ki, sadece söylemekle kalmamış Mustafa Kemal Atatürk; gerçekleşmesi için yaşamı boyunca da emek harcamış. Ben en çok bilim ve eğitim hakkındaki sözlerini seviyorum. “Dünyada her şey için medeniyet için hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fenin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.” Bir diğeri, “bir milleti, hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.” Onun kahraman olmak gibi bir derdi hiç olmadı. Ancak biz biliyoruz ki, bağımsızlık savaşı yıllarında bile bilime ve eğitime bu denli önem veren gerçek bir kahramandır. Tarih gerçek kahramanları yaptıklarıyla insanların kalplerine yazar ve hiç kimsenin de oradan silmeye gücü yetmez.” cümleleri ile hafızalardan silinmeyecek bir konuşma gerçekleştirdi.

Fakülte birincimiz Kübra Birben’e, ikincimiz Eylül Dila Kocatepe’ye ve üçüncümüz İrem Kayhan’a ödülleri ve diplomaları Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hakan Yıldırım tarafından takdim edildi. Tören, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere İşletme Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Serra Yurtkoru, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Mert Erer, İşletme Bölüm Başkan Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Gülpınar Kelemci, Sayın Doç. Dr. Ceyda Aysuna, Sayın Doç. Dr. Nermin Çitak, Sayın Doç. Dr. Hüseyin Ekizler, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkan Yardımcıları Doç Dr. Çağrı Aksoy ve Doç Dr. Mahmut Bağcı’nın plaket vermesiyle devam etti. Ardından, bölümlerimizden mezun olan tüm öğrencilerimize öğretim üyelerimiz tarafından sahnede temsili diplomaları takdim edildi.

İşletme Fakültesi Dekanlığı bu anlamlı günde Fakültemizden destekleri esirgemeyen Nihat SAYAR Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Cemal İBİŞ’i, Mezunlar Derneğimizin Genel Başkanı Sayın Mustafa HARPUTLUOĞLU’nu, Maltepe Belediyesi Meclis Başkanı Yusuf Koçhan’ı ve şahsi olarak desteğini Fakültemizden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Prof. Dr. Doğan ARGUN’u sahneye davet ederek kendilerine plaket takdiminde bulundu. Törende yer alamayan İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Vakfı Başkanı Sayın Nurdan Sirman’a da sahnede teşekkür edildi.

Tören, Nihad Sayar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal İbiş’in Fakülte birincimiz Kübra Birben, Fakülte ikincimiz Eylül Dila Kocatepe ve Fakülte üçüncümüz İrem Kayhan’a özel ödüllerini vermesi ile devam etti.

Ardından yeniden sahneye davet edilen Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hakan Yıldırım öğrencilerimizi sahne önünde toplayarak onlara geleneksel mezuniyet yeminini okuttu. Akabinde ise kepler alkışlar eşliğinde gökyüzüne fırlatıldı.

Keplerin havaya atılmasının ardından Mezunumuz Serkan Soyak coşkulu bir konser ile tüm davetlilere keyifli anlar yaşattı. Törende öğrencilere sponsorlarımız tarafından çeşitli ürün ikramları da gerçekleştirildi. Serkan Soyak’ın konserinin ardından tören öğrencilerimizin neşeli gülücükleri eşliğinde son buldu.


Bu sayfa İşletme Fakültesi tarafından en son 27.10.2023 18:41:16 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM