20. Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması Birincileri İşletme Fakültesi’nden

2004 yılından beri her yıl Mars Logistics ve LODER iş birliği ile düzenlenen Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması’nın bu seneki birincileri Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğrencilerimiz Burak Güven Çimen, Furkan Arslan ve Nildanur Tamçelik oldu.

Bu sene 20.‘si düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde birçok üniversiteden bine yakın öğrenci katılım sağladı.

Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine açık olan ve her kategoride bine yakın öğrencinin katılım sağladığı yarışmada öğrenciler kendilerine verilen gerçek lojistik vakalarını çözmek için gruplar halinde çalıştı.

Öğrencilerin vaka çözümleme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmada, yarışmacılardan vakaları çözerken bilgi ve becerilerini kullanmalarının yanı sıra analitik düşünme ve bütünsel bakış faktörlerinde de başarılı olmaları beklendi.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ve elemeler sonucunda final etabına beş takımdan toplam 15 öğrenci kaldı. Toplamda üç kategoride yer alan takımlardan oluşan yarışmada Marmara Üniversitesi’ni temsil eden öğrencilerimiz en yüksek puanı alarak hem kendi kategorilerinin hem de diğer tüm kategorilerin birincisi olup final etabına katılmaya hak kazandı.

Eylül ayının son haftası ve Ekim ayının ilk haftasında bir tarihte gerçekleşmesi planlanan final etabında yarışacak üniversiteler ve öğrenciler ise şu şekilde:

Kategori A (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri:

Kafkas Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü - Hediye Üreyil, Yağmur Çelik, Ayşenur Ulusoy

Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü -Süleyman Akın, Arda Furkan Koç, Gülfidan Yıldırım

Kategori B (Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri:

Marmara Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü - Burak Güven Çimen, Furkan Arslan, Nildanur Tamçelik

Gaziantep Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü - Ali Can Üzümcü, Mohamoud Warsame, Mahmut Osman Biricik

Kategori C (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri:

İzmir Kavram MYO, Lojistik Programı  - Melike Sedef Bozdağan, Kayra Acar, Gamze Buguoğlu

Yarışmanın jüri üyeleri ise şu şekilde:

Prof. Dr. Ömer Baybars TEK (emekli)

Prof. Dr. Tunçdan BALTACIOĞLU (emekli)

Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ - Maltepe Üniversitesi

Prof. Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN - Galatasaray Üniversitesi

Prof. Dr. Okan TUNA - Dokuz Eylül Üniversitesi

Prof. Dr. Birdoğan BAKİ - Karadeniz Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Umut TUZKAYA - Yıldız Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Elif KONGAR - Fairfield Üniversitesi

Prof. Dr. Zafer ACAR - Piri Reis Üniversitesi

Prof. Dr. Köksal HAZIR - Mersin Toros Üniversitesi

Prof. Dr. Özgür ÖZPEYNİRCİ - İzmir Ekonomi Üniversitesi

Doç. Dr. Ezgi UZEL - Beykoz Üniversitesi

Dr. Atiye TÜMENBATUR - Maltepe Üniversitesi

20. Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması’nda Marmara Üniversitesi’ni temsil ederek birinci olan öğrencilerimiz Burak Güven Çimen, Furkan Arslan ve Nildanur Tamçelik’i tebrik ediyor, yarışmanın final etabında başarılar diliyoruz.