2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET COŞKUSU

Fakültemizin 2017 -2018 akademik yılı Mezuniyet Töreni 28 Haziran Perşembe günü Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Almanca İşletme Enformatiği, Almanca İşletme, İngilizce İşletme, İngilizce İşletme Yönetimi (UNCW Çift Diploma Programı), İşletme ve İşletme İkinci Öğretim programları olmak üzere toplam 6 programdan 414 öğrencimiz eğitim sürelerini başarı ile tamamlayarak mezun oldular. Saat 15.30’dan itibaren tören alanına gelmeye başlayan davetliler, Prof. Dr. Mehmet Tığlı’nın seçtiği 70’li, 80’li ve 90’lı yılların müzik parçaları karşılandı. Prof. Dr. Mehmet Tığlı’nın ardından yeni mezunumuz Özge Küpeli sahneye çıkarak mezun olan dönem arkadaşlarına ve davetlilere mini konser verdi.  İşletme Fakültesi Dekanlığı ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde düzenlenen mezuniyet törenimizin resmi bölümü saat 17.00’de öğrencilerimizin tören geçişi ve tören alanına yerleşimleri ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti. Bu yıl mezunlarımız adına açılış konuşmasını fakültemizi birincilikle bitiren İngilizce İşletme Bölümü öğrencisi Neslihan Ekici yaptı. İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği Genel Başkanı Hikmet Kabuk, Marmara Üniversitesi Nihad Sayar Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hayri Durmuş, Mezunlar Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz’ın konuşmalarını takiben  fakülteleri adına açılış konuşması yapan  Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Tomar ve İşletme Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert yeni mezunlara  teşekkür ve başarı dileklerini de içeren mesajlarını  aktardılar. Bu konuşmaları takiben mezunlara hitap eden   Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat konuşmasında; Ülkemizin ve milletimizin beklentilerine vurgu yaparak mezun olduktan sonra da öğrencilerimizin üniversite  ile bağının devam ettirilmesinin önemine dikkat çekti. Mezunlarımızın Marmaralı olduklarını unutmamalarını, çalışma hayatında  mutlaka yollarının bir Marmaralı ile kesişeceğini ve birbirleriyle iletişim içinde  üniversitelerine sahip çıkmalarının ve bu bağlamda arkadan gelen öğrenci kardeşlerine yardımcı olmalarının önemli olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından törenimiz İşletme ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri’nde bölümlerini başarı derecesi ile tamamlayan mezunlarımıza ve fakültelerimizin spor takımlarında görev alan mezunlarımıza plaket takdimi ile devam etti. Törenimizin son bölümünde mezunlarımız Dekanımız Prof. Dr. Nuran Cömert ile birlikte meslek yeminini okuyarak yemin ettiler. Sevilen pop yıldızı  Pamela Spence’in coşkulu geri sayımına eşlik ederek keplerini havaya atan yeni mezunları iş hayatına uğurlama töreni tamamlanmış oldu. Gerek mezunlar gerek katılımcılar Pamela’nın  muhteşem konseriyle coşkulu  ve eğlenceli bir  şekilde  mezuniyetlerini kutladılar. Mezunlarımızı bir kez daha kutluyor,  başarılı ve mutlu bir iş hayatı diliyoruz.

Marmara İşletme