2022 Yaz Dönemi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hk

Değerli Öğrencilerimiz;

Fakültemizde 2011 Yılından bu yana GSS Primi Üniversitemizce karşılanmak üzere yaz aylarına denk gelen dönemde isteğe bağlı staj uygulaması mevcuttur. 2019 yılı itibariyle de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu gereğince isteğe bağlı staj uygulamasından yararlanacak öğrencilere asıl işveren pozisyonunda bulunduğumuz için sekiz saatlik zorunlu İSG eğitimi verilmeye başlanmıştır.

İsteğe bağlı staj uygulaması işsizliğin yüksek oranda olduğu ülkemizde üniversite öğrencileriminiz mezuniyet sonrası iş bulmalarını kolaylaştıran onlara çalışma tecrübesi kazandıran çok önemli bir iş başı öğrenim metodudur. Herhangi bir mezuniyet şartı olmasa da öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim dönemleri dışında isteğe bağlı staj yapmalarını desteklemekteyiz.

Bilindiği üzere isteğe bağlı staj uygulamasının “zorunlu İSG eğitimi” ve “GSS sigorta priminin  ödenmesi” şeklinde iki önemli iş süreci mevcuttur.

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Birimi ile yapılan istişareler neticesinde staj yapmak isteyen öğrencilerimize sekiz saatlik zorunlu İSG eğitiminin çevrimiçi metotla uzaktan eğitim şeklinde verilebileceği anlaşılmıştır.

Bu  için aşağıdaki formu doldurmanız gerekmektedir. Başarılı ve sağlıklı günler dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM