2023-2024 YAZ OKULU İŞLEMLERİ

Marmara Üniversitesinde Yaz Okulu, Akademik Takvimde ilan edilen tarihlerde Marmara Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi kapsamında yürütülmektedir.

Marmara Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi İçin Tıklayınız.

Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ve Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile  yaz okulunda bir başka Üniversiteden ders alınabilir.

Ders almak isteyen öğrenciler, Öğrenci İşleri Büromuza dilekçe ile şahsen (Noter onaylı vekalet ile de yapılabilir)  başvuru yapmalıdır.

Dilekçenin ekinde;

1. Almak istediğiniz ders/derslerin listesi
  2. Her derse ait dersin içerik, kredi, Dersin eğitim dilini gösteren, ders izlence formu (Syllabus)
  3. Başarı Durum Belgesi (Transkript)
  4. Ders almak istediği üniversitenin yaz okulu takvimi
  5. Almak istediği ders/derslere ait  yaz oklu programı

Başvuru dilekçesi eklerindeki belgelerin tamamı dersin alındığı yükseköğretim kurumu tarafından (mühürlü, kaşeli ve imzalı) onaylanmış  olmalıdır.Söz konusu belgelerin fotokopi, faks, onaysız ve/veya eksik olması durumunda başvuru işleme alınmaz.