Bağıl Sistem Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

Dönem sonu sınavlarında, Bağıl Sisteme göre yapılan değerlendirme sırasında bazı derslerde hatalı hesaplama yapıldığı yönünde şikayetler alınmıştır. Müfredat değişikliği nedeniyle, farklı kodlara sahip olan ancak; pratikte aynı olan dersler, sistemde birbirinden bağımsız ayrı dersler olarak değerlendirilmiş ve bu nedenle sınıf ortalamaları ayrı ayrı hesaplanmıştır. Söz konusu durumun düzeltilmesi için Dekanlığımız tarafından Rektörlük Öğrenci Bilgi İşlem Merkezi yetkilileri bilgilendirilmiştir.

İlgililerden edinilen bilgiye göre, kodları değişmiş olan ve sonuçları ilan edilen derslerin puanları 17 Ocak Cuma günü boyunca Bağıl Sisteme göre yeniden değerlendirilecektir. Bu işlem sonucunda tanımlanan derslere ait puanların, hem yüzdelik hem de harf değerlendirme sisteminde değişmesi muhtemeldir.

Hafta sonu boyunca BYS üzerinden puanlarınızı takip edip, sorun olması dahilinde Dekanlığımıza haber vermenizi rica ediyor, sorumluluğumuz dışında oluşan bu problem için sizlerden özür diliyoruz.