İşletme Fakültesi’nde Geleceğin SAP Danışmanları Yetiştiriliyor

2013 yılında SAP-Üniversite İş Birliği Programına üye olan M.Ü. İşletme Fakültesi’nde, Program çerçevesinde SAP kullanılarak gösterilen derslerin sayısı giderek artıyor.

M.Ü. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Gegez'in desteğiyle başlatılan projenin koordinatörlüğünü, Almanca İşletme Enformatiği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yücel Yılmaz yürütüyor. Bu çerçevede ilk olarak, Almanca İşletme Enformatiği Bölümü'ndeki ERP Sistemleri dersi uygulamalı olarak SAP üzerinden gösterildi. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında ise Almanca İşletme Enformatiği Bölümü'nde beş adet ders SAP kullanılarak verilecek. Bölüm müfredatında SAP kullanılan derslerin sayısının kademeli olarak artırılması, böylece derslerin üçte birinin SAP üzerinden uygulamalı olarak gösterilmesi hedefleniyor.

Almanca İşletme Enformatiği Bölümü akademik kadrosunda, SAP konusunda uzman öğretim üyeleri yer alıyor. Almanca İşletme Enformatiği Bölümü mezunları, özellikle BT danışmanlığı alanında istihdam ediliyor. Derslerin SAP üzerinden uygulamalı olarak gösterilmesi bir yanda öğrencilerin teorik bilgileri iş dünyasından örnekler temelinde kavramasını kolaylaştırırken, diğer yanda uzmanlaşmak istenen modüllerin belirlenmesine yardımcı oluyor.