2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu 44.Maddesi Hk

2547 sayılı Kanunun 44/c maddesine göre, lisans öğretimine başladığı tarihten itibaren 7 yıllık azami öğretim süresi sonunda mezun olamayan, üniversitemizin lisans programlarına kayıtlı son sınıf öğrencilerinin azami öğretim sürelerinin hesabında dikkat edilecek hususlar ve bu öğrenciler hakkında yapılacak işlemler aşağıda belirtilmiştir :

*Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 15.07.2015 tarihli kararı uyarınca azami öğrenim süresinin başlangıç tarihi olarak 2014-2015 güz yarıyılı esas alınıp, bu tarihten sonra kayıt olan öğrencilerin azami öğrenim süreleri kayıt oldukları tarihten itibaren başlar ve Öğrencinin kayıtlı olduğu programda geçirdiği her yarıyıl, katkı payı ödeyip ödemediğine veya kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın azami öğrenim süresinden sayılır.

*Hiç alınmayan ders sayısını beşten fazla olan öğrencilerimizin sınav hakkı bulumamakta olup, Üniversite ile ilişiği kesilecektir.

*Ek süre verilen öğrenciler, ilgili yarıyılın katkı payı/öğrenim ücretini ödemek zorundadır. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanır.

*Ek süre verilen öğrenciler; verilen ek süre içerisinde açılacak ara sınav ve dönem sonu ile bütünleme sınavlarına girerler. Dönem sonunda ayrıca sınav hakkı verilmez.

*Azami öğrenim süreleri sonunda tüm derslerden başarılı olan ve zorunlu stajını yapmayan öğrenciler azami öğretim süresinin bitimini takip eden ilk yarıyıl sonuna kadar stajını tamamlamak zorundadır.Stajlarını başarı ile tamamlayanlar mezuniyet hakkı elde eder. Staj yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.

01.08.2022 - 07.08.2022 tarihleri arasında 44.Madde Kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi I. Sınav Hakkı tamamlanmıştır.

44.Madde Kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi II. Sınav Hakkı Sınav Tarihleri
15.08.2022 - 21.08.2022 ı

Sınav hakkından yararlanmak için

Hata bildirimi için

 

Hiç Almadığı Ders Sayısı

Başarısız/Devamsız Ders Sayısı

Açıklama

A

<=5

> 0

Başarısız/Devamsız olduğu bütün dersler için sınav hakkı verilir. Sınav hakkı sonucunda başarısız ve hiç almadığı derslerin sayısının toplamı en fazla 5 olanlar için 3 yarıyıl öğrenim görme hakkı verilir.

B

<=5

0

4 yarıyıl okuma hakkı verilecek.

C

0

1

Sınırsız sınav hakkı verilecek. 3 kere arka arkaya sınava girmezse ilişiği kesilecek.

0

0

GANO < 2 ise almış olduğu DD ve DC harf notlu derslerden sınırsız sınav hakkı verilecek.

D

4

1

A grubu gibi işlem yapılacak. (Herhangi bir sınav hakkını kullanırsa 3 yarıyıl, kullanılmaz ise 4 yarıyıl öğrenim hak verilecek)

 

3

2

2

3

1

4

0

5

E

>5

Önemsiz

İlişiği kesilecekler.

Bitirme Projesi, staj ve  benzeri nitelikteki dersler için, ek sınav hakkı verilmez.

HIZLI ERİŞİM