TÜRKİYE’DE BİR İLK: “STAJYER GİRİŞİMCİ” YARIŞMASI

STAJYER GİRİŞİMCİ OLABİLİRSİN!

TÜRKİYE’DE BİR İLK: “STAJYER GİRİŞİMCİ” YARIŞMASI

TÜGİAD ve Marmara Üniversitesi iş birliğinde bu yıl ilki düzenlenen ‘Stajyer Girişimci yarışması’ Marmara Üniversitesi öğrencilerine büyük fırsat sunuyor. Gençlere büyük kazanımlar sunacak olan Stajyer Girişimci yarışmasının en özel yanı ise, iyi iş fikri olan ve bu fikri geliştirebilecek vizyonu ve yeteneği olan öğrencilere bir günlük girişimcilik eğitimi değil, girişimciliği yaşam tarzı olarak anlayabilecekleri staj imkânı vermesi. Yarışma format olarak Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek özgün bir yapıya sahip. Yarışma başvuruları 1 Aralık tarihine kadar stajyergirisimci.com adresinden online olarak yapılabilecek. Bir iş fikri olan önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki tüm öğrenciler fikirlerini 90 saniyeden fazla olmayacak biçimde çektikleri video ile anlatarak yarışmaya katılabilecekler.

Stajyer Girişimci yarışması, 30 yıldır Türkiye’de gençlerin önünü nasıl açabiliriz, yaratıcı iş fikirlerini nasıl keşfedebiliriz ve nasıl destek olabiliriz diye mücadele eden dinamik, genç ve nitelikli bir dernek olan TÜGİAD’ın Girişimcilik Komisyonu ile 1883 yılından günümüze kadar eğitim faaliyetlerini sürdüren Dünyanın üniversite düzeyindeki ilk Ticaret Okullarından biri olan Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ortak projesi.

GİRİŞİMCİLİK YAŞAM TARZI OLARAK ELE ALINIYOR

Stajyer Girişimci yarışmasının farkı, katılımcılarına girişimciliğin yaşam tarzı olarak sunulacağı staj imkânı verecek olması. İyi iş fikri olan ve bu fikri geliştirebilecek vizyonu, yeteneği olan Marmara Üniversitesi öğrencilerine sadece bir girişimcilik eğitimi vermeyi amaçlamıyor. Yarışmanın temel amacı; yarışmada en son aşamaya gelen proje sahiplerine, projelerini geliştirmeye yardımcı olmak üzere fikir verebilecek ilgili sektörde faaliyet gösteren bir TÜGİAD üyeleriyle bire bir staj yapma imkânı vermek. Böylelikle yarışmayı kazanan öğrenciler kendi iş fikrini nasıl daha geliştirilebilir ve gerçek bir girişimci iş hayatında nelere dikkat ediyor nelerle ilgileniyor bunu görebilecek, öğrenebilecek.

TÜM YARIŞMACILARIN YATIRIM ALMA ŞANSI VAR

Stajyer Girişimci yarışmasının diğer bir ödülü ise katılan projelerin yatırım şansı bulabilecek olması. Projenin gerçekleştirilebilir, geliştirilebilir ve sürdürülebilir olması şartıyla TÜGİAD üyeleri kazanan projelere yatırım yapabilirler. Stajyer Girişimci yarışmasının bir diğer avantajı ise sadece kazanan yarışmacının değil tüm yarışmacılarının yatırım alma şansına sahip olması. TÜGİAD üyelerinden biri kendi sektörüne faydalı olacağını düşündüğü projeye bireysel yatırımcı olarak girebilir. Önemli olan öğrencilerin ticarileştirilebilir, özgün bir iş fikri ve iyi hazırlanmış bir fizibilite çalışması ile gelmesi ve fikrini etkili bir şekilde sunması.

SON BAŞVURU TARİHİ VE DETAYLAR

Yarışma başvuruları 1 Aralık Saat 23.59’a kadar devam edecektir. Yarışmaya başvurular online olarak yapılacaktır. Başvuru formuna, yarışma kuralları ve yarışma takvimine stajyergirisimci.com adresinden erişilebilir. Yarışma, Marmara Üniversitesi’nin tüm öğrencilerine (önlisan, lisans, lisansüstü) açıktır. Katılımcıların hangi fakülte, bölüm ya da kaçıncı sınıf olduğuna, proje konusuna ilişkin bir sınırlama bulunmamaktadır. Yarışmaya bireysel olarak ya da en fazla 3 kişilik ekiplerle başvurulabilir. Katılımcılar, kendini tanıtıp, iş fikrini anlattığı toplam süresi en fazla 90 saniye ile sınırlandırılmış bir video ile yarışmaya katılabilirler. Videoyu yüklerken başvuru formunun da doldurulması gerekmektedir.  İlk eleme aşaması videolar üzerinden yapılacaktır.

Detaylı Bilgi İçin: www.stajyergirisimci.com

HIZLI ERİŞİM